PREDSJEDNIK OPŠTINE DANILOVGRAD PRIMIO DELEGACIJU CRNOGORSKE PANEVROPSKE UNIJE

PREDSJEDNIK OPŠTINE DANILOVGRAD PRIMIO DELEGACIJU CRNOGORSKE PANEVROPSKE UNIJE

Dana 17. juna 2016.godine predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović sa saradnicima, primio je u zvaničnu posjetu delegaciju Crnogorske panevropske unije (CPEU) koju su činili potpredsjednici Dragan Jočić, Rajko Uskoković i Đorđe Raičević kao i generalni sekretar Vladan Lalović.
Predstavnici Crnogorske panevropske unije su prisutne upoznali sa radom ove organizacije koja predstavlja ogranak Međunarodne panevropske unije. CPEU je osnovana 17. maja 2016.godine na čelu sa prof. dr Gordanom Đurović i za cilj ima podršku u procesu evropskih integracija Crne Gore, kao i povezivanje organa lokalne uprave sa odgovarajućim nivoima uprave u zemljama regiona i državama Evropske unije. Predsjednik opštine Danilovgrad Branislav Đuranović je istakao zadovoljstvo posjetom delegacije Crnogorskog ogranka ovog najstarijeg pokreta za ujedinjenje Evrope. Uvažene goste je upoznao sa aktivnostima lokalne uprave u oblasti međunarodne saradnje i evropskih integracija.
Podsjetio je da Opština Danilovgrad uspješno realizuje projekte iz Instrumenta pretpristupne podrške Evropske unije (IPA fondovi) te da ima intenzivnu saradnju sa više lokalnih uprava iz regiona i EU kroz razmjenu znanja i iskustava i zajedničku pripremu i implementaciju projekata. Na kraju sastanka zajednički je konstatovano da će obostrano razmotriti konkretni modeli saradnje koji će, pored promocije ostvarenih rezultata, omogućiti i povezivanje Opštine sa potencijalnim partnerima za realizaciju međunarodnih projekata.