GRADONAČELNIK STIJEPOVIĆ PRIMIO DELEGACIJU CRNOGORSKE PANEVROPSKE UNIJE

GRADONAČELNIK STIJEPOVIĆ PRIMIO DELEGACIJU CRNOGORSKE PANEVROPSKE UNIJE

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, sa saradnicima, primio je danas predstavnike Crnogorske panevropske unije, sa kojima je razgovarao o uspostavljanju saradnje između ove organizacije i Glavnog grada.

Predsjednica Unije, Gordana Đurović, ukratko je izložila ciljeve ove organizacije, koja je istovremeno i dio Međunarodne panevropske unije, najstarije organizacije koja baštini evropske vrijednosti.
Imajući u vidu strateške ciljeve Crne Gore, obje strane saglasile su se da organizacija ove vrste mora imati snažnu podršku i partnerstvo kako državnih, tako i lokalnih institucija.
Ističući da su vrijednosti koje podržava crnogorski ogranak ove poznate međunarodne organizacije – intenzivan rad na valorizaciji crnogorskih kulturnih vrijednosti, zalaganje za sveukupni razvoj i prosperitet Crne Gore, kao i očuvanje međunacionalnog i međukonfesionalnog sklada, upravo one za koje se zalaže i uprava Glavnog grada, gradonačelnik Stijepović dao je podršku prijedlogu uspostavljanja saradnje između Crnogorske panevropsske unije i Glavnog grada.
Na sastanku su posebno potencirane teme iz oblasti turizma, kulture, privrede, ekologije, održivog razvoja i zaštite životne sredine, u okviru kojih postoji prostor za uspostvaljanje i konkretizovanje saradnje, koja će biti formalizovana potpisivanjem memoranduma.
Gradonačelnik Stijepović je ocijenio da je za uspješan proces evropskih integracija važno da sve sfere društva daju konkretan doprinos. U tom cilju, za Podgoricu i Crnu Goru, izuzetno je važna saradnja sa renomiranom organizacijom čiji je član  Crnogorska panevrospka unija i u tom pravcu, s obije strane, treba preduzeti konkretne korake kako bi ona bila ne samo formalizovana već i što sadržajnija i intenzivnija.