OSNIVAČKA KONVENCIJA MLADIH

OSNIVAČKA KONVENCIJA MLADIH

Na Osnivačkoj konvenciji, koja je održana 14. novembra 2016. u Kulturno informativnom centru „Budo Tomović“ u Podgorici, izabrano je Predsjedništvo predsjednik i sekretar mladih crnogorskih panevropljana. Za predsjednika Organizacije mladih panevropske unije izabran je mr Marko Simović, a za sekretarku Ivana Kojović Prisutnima se obratila, pozdravnim govorom, predsjednica CPEU prof. dr. Gordana Đurović koja je naglasila značaj osnivanja ove međunarodne organizacije u Crnoj Gori i izrazila zadovoljstvo što su mladi prepoznali vrijednosti panevropske ideje za Crnu Goru, i što će svojim aktivnostima doprinijeti bržem procesu integracije Crne Gore u EU

Prisutnima su se obratili i potpredsjednici Dragan Jočić, koji je govorio o istorijatu ove najstarije evropske organizacije i Đorđe Raičević, koji se osvrnuo na značaj osnivanja CPEU, i buduće obaveze mladih u okviru iste.  Generalni sekretar Vladan Lalović je govorio o aktuelnom društveno-političkom trenutku u regiji i Evropi, s aspekta evropskih integracija.
Novoizabrani predsjednik mladih Marko Simović zahvalio se na podršci i povjerenju i istakao da će sa svojim timom aktivno raditi na ostvarivanju programskih ciljeva Crnogorske panevropske unije.