GRADONAČELNIK BOGDANOVIĆ PRIMIO DELEGACIJU CRNOGORSKE PANEVROPSKE UNIJE

GRADONAČELNIK BOGDANOVIĆ PRIMIO DELEGACIJU CRNOGORSKE PANEVROPSKE UNIJE

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović primio je delegaciju Crnogorske panevropske unije, predvođenu predsjednicom prof. dr Gordanom Đurović.Iskazujući zadovoljstvo povodom današnjeg susreta, gradonačelnik Bogdanović i predsjednica Đurović razgovarali su o uspostavljanju saradnje i podrške budućim aktivnostima Crnogorske panevropske unije.

Gradonačelnik Bogdanović istakao je kako pristupanje crnogorskog ogranka Panevropskoj uniji predstavlja bitan momenat, tim prije jer je riječ o organizaciji koja dugi niz godini baštini temeljne evropske vrijednosti, njeguje princip zajedništva i prijateljstva evropskih država. Svoje sagovornike upoznao je i sa aktivnostima Prijestonice Cetinje iz proteklog vremena, kao i o projektima koji slijede. On je posebno istakao dosadašnje uspjehe gradske uprave u sferi međunarodnih projekata – navodeći da je Prijestonica Cetinje među lokalnim upravama koje, uzevši u obzir broj stanovnika, prednjače po visini obezbijeđenih sredstava iz IPA fondova.

Predsjednica Gordana Đurović zahvalila je na prijemu, iskazujući nadu u uspješnu saradnju Crnogorske panevropske unije i Prijestonice Cetinje. Ona je informisala gradonačelnika Bogdanovića da je organizacija osnovana u maju tekuće godine, te da je njen cilj da kroz svoje djelovanje pomogne Crnoj Gori na putu evroatlantskih integracija, ali i da, putem svojih međunarodnih kontakata, zastupa interese naše države.

Na sastanku je dogovoreno potpisivanje memoranduma o saradnji, koji će u narednom periodu biti potpisan između Prijestonice Cetinje i Crnogorske panevropske unije. U sastavu delegacije Crnogorske panevropske unije pored predsjednice Đurović, bili su potpredsjednik Đorđe Raičević, generelni sekretar Vladan Lalović, koordinator Odbora za turizam, ekologiju i održivi razvoj Đorđije Brajović i predsjednik mladih crnogorskih panevropljana Marko Simović.