DEBATA SA AMBASADORKOM UJEDINJENOG KRALJEVSTVA U CRNOJ GORI

DEBATA SA AMBASADORKOM UJEDINJENOG KRALJEVSTVA U CRNOJ GORI

AmbassadorsTalks | ️Ujedinjeno Kraljevstvo nastaviće da podržava napore ️Crne Gore kao i zemalja regiona na njihovom putu ka članstvu u ️EU, poručila je ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva u  Podgorici, Alison Kemp, na debati koju su organizovali EUIC i Crnogorska panevropska unija.

“Ujedinjeno Kraljevstvo želi stabilan i prosperitetan region. Pristupanje Evropskoj uniji je prava stvar za Crnu Goru koja će osnažiti vaše društvo kao i ekonomiju,“ rekla je ambasadorka Kemp.

Mladi Crnogorske panevropske unije su imali priliku da 19. marta 2018. godine ugoste ambasadorku Ujedinjenog Kraljevstva koja je govorila na četvrtom u ciklusu razgovora na temu evropskih integracija sa diplomatskim predstavnicima evropskih zemalja. Njena ekselencija g-đa Alison Kemp je imala priliku da predstavi stav Ujedinjenog Kraljevstva o pitanjima Agende povezanosti i nadolazećeg samita u Londonu o Berlinskom procesu, kao i da diskutuje sa ostalim gostima debate koji su imali širok spektar pitanja, što je debatu učinilo vrlo interesantnom.