Profesor Barišić, Generalni sekretar IPEU pružio podršku profesorki Đurović na predstojećim izborima u Crnoj Gori

Profesor Barišić, Generalni sekretar IPEU pružio podršku profesorki Đurović na predstojećim izborima u Crnoj Gori

Profesorka Đurović, predsjednica Crnogorske panevropske unije, je dobila eksplicitnu podršku od panevropskih partnera.

Prenosimo i pismo podrške cijenjenog profesora Barišića:

„Poštovani građani Crne Gore, dragi prijatelji,

čast mi je i veliko zadovoljstvo što Vam kao glavni tajnik Međunarodne paneuropske unije i bivši predsjednik Hrvatske paneuropske unije mogu od svega srca preporučiti da na parlamentarnim izborima u nedjelju glasujete za uglednu profesoricu doktoricu Gordanu Đurović. Ona je sjajna zagovornica ujedinjenja Europe, a zalaže se pri tom svesrdno za pripadno i zaslužno članstvo Crne Gore u Europskoj Uniji. Prepoznata je u visokim međunarodnim političkim krugovima zbog svojega izvrsnog angažmana. Doživjela je priznanje za svoje zasluge za europske integrativne procese u našem dijelu kontinenta na jugoistoku Europe u veljači ove godine u Europskom parlamentu u Strasbourgu izborom na Generalnoj skupštini u Predsjedništvo najstarijega pokreta za ujedinjenje Europe, Paneuropske unije. O njezinim političkim zaslugama u ulozi ministrice koja je pridonijela približavanju Crne Gore članstvu u Europskoj Uniji i otvaranju mnogih poglavlja u pregovorima, kao i njezinim profesorskim postignućima, nemam potrebe Vama previše govoriti. Jer o tome ste jamačno bolje upoznati od mene.

Ali bih Vam posebice želio naglasiti kako je Međunarodna Paneuropska unija sa svojim organizacijama u preko trideset zemalja znatno pomogla Republici Hrvatskoj da postane punopravna članica Europske Unije. Stoga bi bio veliki povijesni uspjeh za sve nas u ovom dijelu Europe da se proces proširenja što prije nastavi te ako bi sljedeća članica velike obitelji slobodnih država postala susjedna Crna Gora.

Zacijelo tomu možete i Vi pridonijeti svojim glasom, ako podržite osobu koja je na čelu Crnogorske paneuropske unije i koja će Vas dostojno predstavljati na putu europske integracije.

Uz izraze poštovanja,

Prof. dr. sc. Pavo Barišić,

Glavni tajnik Međunarodne Paneuropske unije, dekan Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu i bivši ministar znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.“