Profesorica Gordana Đurović na forumu “Crna Gora i Bosna i Hercegovina: Kako proces dekarbonizacije oblikuje našu budućnost?”

Profesorica Gordana Đurović na forumu “Crna Gora i Bosna i Hercegovina: Kako proces dekarbonizacije oblikuje našu budućnost?”

U Budvi (Hotel Avala) je u periodu 19-20. februara 2024. održan forum “Crna Gora i Bosna i Hercegovina: Kako proces dekarbonizacije oblikuje našu budućnost?” koji je Inicijativa mladih za ljudska prava organizovala zajedno sa školama političkih studija Crne Gore i Bosne i Hercegovine u okviru projekata „Unapređenje energetske efikasnosti kroz rad Zelene poslaničke grupe“ uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike i „Razvoj kapaciteta Zelenih poslaničkih grupa Zapadnog Balkana iz oblasti energetike i održive urbane mobilnosti uz podršku njemačke organizacije GIZ.
Forum je okupio poslanike iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine, koji zagovaraju pitanja zelene agende, energetske efikasnosti i zaštite životne sredine, a koji žele da kroz zajedničku saradnju što kvalitetnije doprinesu rješavanju ovih važnih pitanja.
Prof. dr Gordana Đurović aktivno je učestvovala na panel diskusiji o novoj metodologiji proširenja i Zelenoj agendi za Zapadni Balkan. Fokus njene rasprave bio je na dekarbonizaciji, posebno ističući značaj tog procesa za zemlje poput Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Kroz svoje bogato iskustvo i ekspertizu, Đurović je pružila dragocen uvid u izazove i mogućnosti koje ove zemlje imaju pred sobom u ostvarivanju održive energetske budućnosti.