VIDEO: CPEU projektna menadžerka mr Teodora Lađić gost jutarnjeg programa TV7 povodom 9. maja

VIDEO: CPEU projektna menadžerka mr Teodora Lađić gost jutarnjeg programa TV7 povodom 9. maja

Teodora Lađić, projektna menadžerka CPEU, je povodom 9. maja Dana pobjede i Dana Evrope govorila o značaju tih datuma, kao i o današnjoj perspektivi u odnosu na te značajne datume u doba pandemije COVID-19, kao i o globalnim i evropskim prilikama.

„9. maj je u istoriji evropskog kontinenta jedan od najznačajnih datuma koji ima dvojaku simboliku i bitnost jer to je – “Pobjeda na Dan Evrope”– prevashodno to je Dan pobjede nad fasizmom i predstavlja obilježavanje kraja II sv. rata 1945. – danas to je 75. godišnjica, a ujedno to je i Dan Evrope, 1950. Šumanov plan – 70. godišnjica predstavljanja Šumanove deklaracije kojom se ušlo u proces ujedinjenja Evrope.“

„Ovi datumi (Dan Evrope i Dan pobjede nad fažizmom) su neodvojivi i koji se sa jednakim intezitetom trebaju proslavljati i tokom ovih dana krize, jer pokazuju zbog čega moramo istrajati na reformama i unapredjenju standarda života. Lijepu rečenicu je EK napisala u svom saopštenju u toku ove krize i nemogućnosti prave proslave ovog datuma “odajemo počast ovim datumima zatvorenih vrata, ali otvorenog srca”.

 

Kompletan intervju pogledati na:  https://www.youtube.com/watch?v=cwHjX3cWpJ4&t=188s

Izvor: TV7, 09.05.2020.