Član predsjedništva mladih Radovan Ognjenović učestvovao je na seminaru „Dostojanstven rad i ekonomski razvoj“

Član predsjedništva mladih Radovan Ognjenović učestvovao je na seminaru „Dostojanstven rad i ekonomski razvoj“

Hrišćanski radnički pokret (Movimento Cristiano Lavoratori – MCL) i Evropski centar za radnička pitanja (Europäisches Zentrum für Arbeitnehmerfragen – EZA) su, u periodu 6-8. novembra 2023, organizovali još jedan u nizu međunarodnih seminara evropskih studija, ovog puta na temu dostojanstvenog rada i ekonomskog razvoja. Seminar, koji je okupio učesnike iz sedam evropskih zemalja, je organizovan u Marsali (Sicilija – Italija).

Radovan Ognjenović, član Predsjedništva mladih Crnogorske panevropske unije, drugog dana seminara je održao prezentaciju pod naslovom „Il Dialogo Sociale per un Lavoro Dignitoso“ („Socijalni dijalog za dostojanstven rad“), pruživši prisutnima sažet presjek opšteg stanja u oblasti socijalnog dijaloga u Crnoj Gori, s posebnim osvrtom na savremene probleme s kojima se suočavaju crnogorski radnici.

Ognjenović je takođe učestvovao i na prethodnom seminaru evropskih studija u organizaciji MCL-a i EZA-e, održanom u periodu 3-5. jula 2023. u Skadru (Albanija), kojom prilikom je govorio o ključnim izazovima procesa evropske integracije Crne Gore.